Stichting Lochemse Kunstfactor

Activiteiten 2013

De Week van de amateurkunst was van zaterdag 25 mei 2013 tot en met zondag 2 juni 2013. In die week vond een groot aantal activiteiten plaats. 

De toegang bij bijna alle activiteiten was geheel gratis!


Saskia Kruize exposeerde schilderijen in het Kulturhus te Laren van 5 april 2013 tot en met 7 juli 2013

Expositie van cursisten van Jacqueline van Munster in Galerie De Blauwe Deur in Almen van 25 mei 2013 tot en met 2 juni 2013. Er waren 75 kunstwerken te zien. Kijk voor meer informatie op  

Rita Susebeek (expositie) en Mirjan Koldewij (Land-art) in het Woodbrooke Hotel in Barchem van 25 mei 2013 tot en met 2 juni 2013

Schilderijen-expositie 
van Elly Willems, Gerda van Proosdij, Leny Wuestman en Hendrik Blankenberg in een aantal etalages in Harfsen van 25 mei 2013 tot en met 2 juni 2013. Hier staan de adressen van de etalages.


Kunst voor iedereen in de etalages van winkeliers in de Lochemse binnenstad en een aantal etalages in Laren van 25 mei 2013 tot en met 2 juni 2013.


Demonstratie Beeldhouwen met chocolade van 25 mei 2013 tot en met 2 juni 2013 in de winkel van Chocolaterie Hulshof
    
Workshop modeltekenen/schilderen met Heleen Gandolfi in Kulturhus in Laren op 25 mei 2013, gedurende de hele dag. Meer weten, klik hier. 

Activiteiten ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Openluchttheater 
te Lochem op 25 mei 2013 met workshops en muziek. Klik hier voor de site van de STOL en hier voor de krantenartikelen. 
 • schilderij voor iedereen
 • verschillende workshops
  • decoupage (hart of dier)
  •   
  • button maken
  • maak je eigen zomers sfeerlicht
  • collage op canvas
 • vrij schilderen in het openluchttheater (schildersezels)
 • aantal tafels met aanwezige kunstenaars
Enkele foto's van de opening op zaterdag 25 mei 2013. De VIPS werd gevraagd de Week van de Amateurkunst te openen met enkele penseelstreken op een groot schildersdoek.
Opening van de Week van de Amateurkunst door Jacqueline de la Rie.
 
Watermolen project bij het gebouw van Thoma te Lochem van 25 mei 2013, doorlopend tot het najaar 2013. De voormalige watermolen is terug als kunstwerk. 
Foto: een puzzel. Een oud rad omtoveren tot een een mooi geheel.

Elly Janssen met dans en muziek ("De Watermolen muziektheater") bij het gebouw van Thoma te Lochem op 27 mei, 28 mei, 29 mei en 30 mei 2013.  Meer weten?


fotograaf: Leon Beek

Dichterbij de IJssel
 in Gorssel op verschillende plaatsen van 26 mei 2013 tot en met 23 juni 2013. Meer weten?

Breakdance Workshop & Show met New Age, in de Spiegeltent in Barchem op woensdagmiddag 29 mei 2013 voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar.
De entree voor de workshop is € 2,50. Opgeven kan bij Sonja Peterse, jeugdcoach Lochem Move On! via s.peterse@gmail.com

15.30 - 16.00 uur Breakdanceshow voor publiek met de kinderen die hebben deelgenomen aan de workshops en dansers nav New Age. Dit evenement wordt georganiseerd door Move On!


Workshop tekenen en schilderen voor kinderen en (groot) ouders door Erica Ordelman en Bauk Zwaan in het Kulturhus te Laren op 31 mei 2013. Meer weten?

Premiere van de dvd FLOW van Ewout van Roon met de 4 elementenwater, vuur, lucht en aarde,  met presentatie van de website in het Woodbrooke Hotel in Barchem op 1 juni 2013.

Opera Molen, Wind en Wate, een spectaculaire opera op straat in de Spiegeltent in Barchem op 2 juni 2013. 

Molen Wind en Water: een spectaculaire opera op straat door 28 zangers, 6 orkestleden en een fanfare (!) De voorstelling vindt plaats op grote hoogte, met een meterhoge jurk, een badkuipkist, vlaggen en een knalrode molen. Diverse muziekstijlen zijn te horen, van rap tot aria. Na de jaarlijkse badkuipenrace wordt de molenaar door aangetroffen. Wie heeft het gedaan? 

Jazzy inspecteur Max wordt geacht de raadselachtige moord op te lossen, onder het kritische oog van de ambitieuze journalist Stentor XL. Hij is buitengewoon ambitieus en betrooken bij de mening van het volk, dat hij al rappend toespreekt. Verdachten zijn een krimpende dorpsgemeenschap, een inhalige projectontwikkelaar, een vervuilende industrieel en een hysterische weduwe. Linda de Wit vertolkt de hoofdrol van Inspecteur Max. Max is een twijfelaar, pakt zij de kracht die nodig is om alles goed op te losse? Het volk heef weinig geduld...
Teksten van Marcel Verreck, muziek van Karel Tadema en Sandra de Bruin. Regie: Eunice van Luit.

De voorstelling begint met "Molenmuis" een voorstelling speciaal voor kinderen. Aansluitend wordt de opera opgevoerd. 

Molenmuis en het Hart van de Opera: een kindervoorstelling over opera.
Een kindervoorstelling met muizen en veel muziek, uitgevoerd door poppenspeler Susie Endenburg. Kom kijken naar de vrolijke Molenmuis, de operazangers Susie, de vriendelijke molenaar en een altijd kattige kater.
Samen met zijn vriend de molenaar heeft Molenmuis een vaartuig gebouwd. De molenaar doet mee aan de badkuipenrace en heeft met Molenmuis afgesproken dat hij zal zwaaien als hij voorbij komt. Hij is iemand van "een man een man, een woord een woord" en daarom is Molenmuis héél ongerust als hij níet zwaait tijdens de race. Hij komt met zijn paniek bij Susie, zijn vrouw, maar die heeft weinig oren naar haar Molenmuis. Ze zingt namelijk... en niet zómaar wat, ze zingt ópera...
Een voorstelling van Susie Endenburg, met muziek van Karel Tadema en Sandra de Bruin.

Klik hier voor meer informatieOperazangeres Irma in de Spiegeltent in Lochem op 2 juni 2013